Catalineta cuinereta és el primer llibre infantil i familiar dedicat a un dels patrimonis més importants que tenim a Mallorca: la gastronomia. Escrit per Tomeu Simó i il·lustrat per Maria Padilla, Catalineta cuinereta fa un recorregut per les receptes clàssiques més importants de la nostra terra, mar i hort.
Utilitzant de fil conductor una eriçona que es disfressa per a cada ocasió d’una forma diferent i divertida, el llibre comença posant a damunt la taula la necessitat de prescindir del famós menú infantil i convida els infants no només a tastar i gaudir dels plats, sinó a atrevir-se a preparar-los i cuinar-los. Per a això, és necessari abans conèixer el producte local, els nostres mercats i l’excel·lent qualitat de les verdures, peixos i carns que es produeixen a Mallorca.
La cuina tradicional de Mallorca és un bé d’un valor incalculable. I només acostant-la a les noves generacions aconseguirem que es perpetuï en el temps, que es cuini a les cases i als restaurants i que la imatge d’una família menjant un variat, un frit, un arròs brut o qualsevol altra delícia de la nostra gastronomia un diumenge sigui una escena que no desaparegui mai del paisatge mallorquí.
-
Tots Sants és el primer conte que es fa a les Illes Balears sobre aquesta data tan senyalada. Tradició, cultura i modernitat s’apleguen per fer un conte molt divertit i ple de referències històriques que faran les delícies dels més petits, i també dels grans de la casa. Tots Sants és un pont? Són vacances? Què li passa a la padrina quan s’acosta dia 1 de novembre? Per què fa cara de pomes agres? Tots Sants no només és anar al cementeri, és tota una història pagana i religiosa que ha arribat fins als nostres dies intacta… fins que ha arribat Halloween! El conte explica l’origen d’una cosa i de l’altra i, a través dels ulls d’una família, fa un recorregut divertit, que toca la mort, la diversió i la tradició com cap altre conte. Si estau cansades dels contes importats, Tots Sants és el llibre fet aquí, per a la gent d’aquí i amb la nostra ànima a dins.
-
OVNI és un conte especial, espacial, diferent, únic. Des dels anys cinquanta del segle passat, el fenomen dels ovnis ha ocupat la ment de milions de persones. Recurrentment torna a l’actualitat, dia sí dia també, i Espelma Edicions ha volgut acostar aquesta història, aquestes històries, als més petits. D’una forma divertida, interessant, convidant a la imaginació i a la il·lusió, OVNI repassa els casos més importants que s’han produït al món, i també a casa nostra. El conte reflexiona sobre el pas del temps, sobre el futur i el passat i, de la mà d’una mare i una filla intrèpides, convida les lectores i els lectors a aixecar el cap i mirar al cel. Un univers sencer els espera. Indicat a partir dels 4 anys. OVNI. No s’ha vist res igual. Disponible en català i en castellà.
-
OVNI és un conte especial, espacial, diferent, únic. Des dels anys cinquanta del segle passat, el fenomen dels ovnis ha ocupat la ment de milions de persones. Recurrentment torna a l’actualitat, dia sí dia també, i Espelma Edicions ha volgut acostar aquesta història, aquestes històries, als més petits. D’una forma divertida, interessant, convidant a la imaginació i a la il·lusió, OVNI repassa els casos més importants que s’han produït al món, i també a casa nostra. El conte reflexiona sobre el pas del temps, sobre el futur i el passat i, de la mà d’una mare i una filla intrèpides, convida les lectores i els lectors a aixecar el cap i mirar al cel. Un univers sencer els espera. Indicat a partir dels 4 anys. OVNI. No s’ha vist res igual. Disponible en català i en castellà.
-
Espelma edicions presenta aquest conte infantil il·lustrat, ambientat a Menorca i ple de gust local. Un nin i una nina, una família sencera, reprèn la seva granja per tornar a fer el que més els agrada: formatges. No només és un conte divertit i que acosta Menorca als cors d’infants i adults d’arreu, sinó que conté un ampli ventall de recursos didàctics que faran les delícies de petits i grans. Aprendrem plegats el procés de fer aquest producte elaborat tan popular a la Mediterrània. De la mà de la famosa il·lustradora Maria Padilla, recorrerem l’interior de l’illa del vent i ens embarcarem en una aventura plena de sensibilitat. Cada il·lustració s’ha fet amb el màxim detall.
-
Anam a cercar bolets! és el cinquè conte de la sèrie de contes tradicionals de la col·lecció Espelma de nit (Un dia de pesca, Un altre dia de pesca, L’hort del padrí, Sant Antoni som tots!, El galliner de la padrina). L’èxit d’aquesta col·lecció es basa en la bona acollida que tenen els contes tradicionals en un mercat saturat de contes fantàstics o traduïts d’altres idiomes, i que estan lluny de la realitat de la nostra terra. Amb els contes tradicionals pretenem acostar els infants a la realitat rural que els envolta, al passat dels seus pares i mares, padrins i padrines, i a fer-los sentir altra vegada que la terra i la mar que els envolta contenen moltes històries, molta història, i molta diversió! Ah, i molta cultura! Anam a cercar bolets! és un conte tradicional, divertit, simpàtic i ple d’aventures que faran les delícies dels més petits… I fins i tot de les mares i dels pares! Una excursió de dos nins amb la seva tia, la tia Xisca, que els convida a descobrir la micologia i la passió per recórrer boscs, camins i caminois a la recerca dels bolets més preuats.
-
El galliner de la padrina és el quart conte de la sèrie de contes tradicionals de la col·lecció Espelma de nit (Un dia de pesca, Un altre dia de pesca, L’hort del padrí, Sant Antoni som tots!). L’èxit d’aquesta col·lecció es basa en la bona acollida que tenen els contes tradicionals en un mercat saturat de contes fantàstics o traduïts d’altres idiomes, i que estan lluny de la realitat de la nostra terra. Amb els contes tradicionals pretenem acostar els infants a la realitat rural que els envolta, al passat dels seus pares i mares, padrins i padrines, i a fer-los sentir altra vegada que la terra i la mar que els envolta contenen moltes històries, molta història, i molta diversió! Ah, i molta cultura! El galliner de la padrina és un conte tradicional, divertit, simpàtic i ple d’aventures que faran les delícies dels més petits… I fins i tot de les mares i dels pares!
-
Hores Mortes és la primera novel·la de Tomeu Simó, un relat ambientat al prepirineu de Catalunya, en un poble anomenat Avià. Els boscos, els rius i sobretot els camins que teixeixen aquest lloc fantàstic són l’escenari d’una història familiar, on el temps determina el devenir d’una nina acabada d’arribar de Barcelona. Una novel·la il·lustrada per Maria Padilla i amb un mapa detallat de la zona, amb un final explosiu i amb tots els ingredients per passar una estona de lectura intensa i profunda. Hores Mortes s’ambienta en llocs reals, que s’il·lustren al llibre i que es poden visitar.
-
Un altre dia de pesca és la segona part del conte Un dia de pesca, una història tradicional ambientada a la mar del nord de Mallorca i sud de Menorca. En aquesta ocasió, en Tomeu Fava i en Biel Peretó faran de tot: sortiran amb fosca a pescar calamars, aniran a fons i arribaran fins a Menorca, on tastaran una bona caldereta. Després de l’èxit d’Un dia de pesca arriba aquest nou relat de les aventures que pretén acostar els més petits a una de les tradicions més arrelades a les Illes Balears: la pesca. Els infants s’ho passaran pipa identificant els peixos i vivint la jornada de pesca d’en Tomeu i d’en Biel com si fos la seva pròpia. Un altre dia de pesca és un conte tradicional, divertit, simpàtic i ple d’aventures que faran les delícies dels més petits… I fins i tot de les mares i dels pares!
-
Viaje al sur es un cuento fantástico que narra el periplo viajero de una familia de mariquitas. Viven en Inari, un pueblo de Finlandia en donde la nieve lo cubre todo. Las mariquitas están tristes, quieren vivir en un lugar con sol, con hierba fresca y con setas. El niño de la casa, Henri, decide que tiene que hacer algo. Cuando ve el cartero que llama a su puerta, se le ocurre una idea: un viaje hacia el sur. Y es así como empieza la historia de una carta. Una carta que viaja desde lo más profundo del norte de Europa hasta lo más profundo del sur peninsular: la provincia de Cádiz, la sierra de Grazalema. Este cuento pretende recuperar la magia de las cartas. En un mundo infantil dominado por las tecnologías comunicativas, la carta se alza nuevamente como un instrumento emocional, directo, precioso, al fin y al cabo. Las cartas no pueden quedar limitadas a un espacio próximo. Las cartas viajan, y con ellas, viajan también los sentimientos, las ilusiones, el corazón mismo. Viaje al sur, rompe una lanza a favor de este instrumento de comunicación que, por mucha tecnología que lo amenace, sigue siendo una maravilla. “Un cuento alegre, viajero, ilusionante. Un homenaje a las cartas de toda la vida.”
-
EsgotatSant Antoni som tots!, és un conte tradicional basat en la tradició i la màgia d’una de les festes més importants de les Illes Balears (i recentment també del barri de Gràcia de Barcelona). El conte narra la vida i obra de Sant Antoni, així com la llegenda que l’envolta. Cristianisme, paganisme, antic orient, bé i mal s’ajunten per fer gaudir a les persones d’una festa inigualable. És un conte didàctic, tradicional, divertit i que recorre la geografia illenca i barcelonina per recrear les celebracions en honor del Sant, que cada 17 de gener omple de foc, dimonis i bon menjar els carrers i les places de la nostra terra. Sant Antoni som tots! Un conte pensat per introduir els més petits en la història d’un personatge que va més enllà de la mitologia. Una figura que evoca temps passats, que mescla tradició, fantasia, picaresca i diversió en una setmana fantàstica de celebracions i correfocs. De la mà de n’Álvaro Rodríguez, a càrrec de les il·lustracions, aquest és el conte perfecte per viure, gaudir i aprendre una festa que cada any és més important, més participativa i més intensa. “Un conte senzill, tradicional, intens, divertit i amb la millor presentació”
-
Segon llibre de la col·lecció Espelma de nit (contes tradicionals). Aquest L’hort del padrí narra una de les activitats més amables i divertides que podem fer al camp: fer un bon hort. I qui en sap més, de fer hort? Els padrins i les padrines, que n’han fet tota la vida. És per això que na Mariona i en Guiem, els dos nins protagonistes, deixaran de mirar la televisió per compartir temps, esforç i dedicació a preparar un hort amb el seu padrí. Llauren, fan el planter, trasplanten i finalment recullen totes les bones verdures que l’hort ha produït. I quina millor manera de gaudir-ne que fent un bon dinar! Ah, però el padrí hi ha dedicat moltes hores, i a més a més, els ha anat donant una moneda cada dia… En què es gastaran aquests doblers? Mmmmm…
L’hort del padrí
2a edició! Més de 2.000 exemplars venuts!